Επιτυχημένη η Επιμορφωτική Εκδήλωση της ΕΠΣ Πιερίας με υποστηρικτή την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Με πρωτοβουλία του προέδρου Στέργιου Τόκα και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Πιερίας πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης μας στην Νέα Έφεσο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου στις Αναπτυξιακές Ηλικίες, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Πιερίας σε συνεργασία με την ΕΠΟ και καλεσμένο εισηγητή/ομιλητή της ΕΠΟ τον Τεχνικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ζελενίτσα.

Σε ακόμη μία πρωτοβουλία της ΕΠΣ Πιερίας για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών προχώρησε η ΕΠΟ μέσω της Τεχνικής Επιτροπής  της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης και εισηγητή τον Τεχνικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ζελενίτσα. Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε διάρκεια 6 ώρες παρουσία πλήθους προπονητών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών της Ένωσής μας.

Στους παριστάμενους προπονητές την έναρξη του σεμιναρίου με χαιρετισμό προς όλους απεύθυνε ο Στέργιος Τόκας πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, κατόπιν έδωσε τη σκυτάλη στον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας Στέλιο Καλαϊτζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρεστή συνεργασία του Συνδέσμου με την Ένωση σ΄ όλα τα επίπεδα κατόπιν τον λόγο πήρε ο προσκεκλημένος εισηγητής από την Αθήνα Χαράλαμπος Ζελενίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις τομές στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σχετικά με την κατηγοριοποίηση των πρωταθλημάτων, τους κοινούς κανόνες διεξαγωγής και στο ρόλο του προπονητή αναπτυξιακών ηλικιών. Ενημερώθηκαν οι προπονητές μας για θέματα και βασικές αρχές λειτουργίας εκπαιδευτικού προγραμματισμού τμημάτων αναπτυξιακών ηλικιών, οργάνωση Ακαδημιών και Περιβάλλοντος Μάθησης και Εκπαίδευσης. Η ΕΠΣ Πιερίας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξέλιξη και στην επιμόρφωση των μελών της με σχεδιασμό και δράσεις αναβαθμίζοντας τον ρόλο των προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών με προτεραιότητα στην ποιότητα άθλησης των σωματείων μελών της και ειδικά στην μαθησιακή διαδικασία των νέων μας στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του νομού μας μέσω της στελέχωσης με άρτια καταρτισμένο δυναμικό προπονητών.

Ταυτόχρονα τέτοιες συνεργασίες ανοίγουν νέες προοπτικές στην επιμήκυνση και ενίσχυση της τοπικής αθλητικής κοινωνίας, προάγοντας νέους ρόλους στήριξης.

Η ΕΠΣ Πιερίας ευχαριστεί τον Τεχνικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ζελενίτσα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που δέχτηκε την πρόσκληση και βρέθηκε στην Κατερίνη ως επιμορφωτής, τον Σύνδεσμο Προπονητών Πιερίας και τον πρόεδρο του Στέλιο Καλαϊτζίδη και όλους τους προπονητές Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Πιερίας που παρακολούθησαν το ενδιαφέρον επιμορφωτικό σεμινάριο. Κλείνοντας οι επιμορφούμενοι  ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια νέα εποικοδομητική συνάντηση.